ua en ru

Той самий морквяний кекс: готується на раз-два з доступних продуктів

Той самий морквяний кекс: готується на раз-два з доступних продуктів Найпростіший рецепт морквяного кексу (кадр з відео)

Морквяний кекс або морквяний пиріг - страва, яка останніми роками стала дуже популярна. Його люблять дорослі та діти, він відмінно підходить для сніданку, для перекусу у дорогу чи для дитини у школі. А готується він зовсім нескладно з доступних продуктів.

Як зробити швидкий морквяний кекс, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на допис кулінарної групи "Рецепти файних господинь" у Telegram.

Що вам знадобиться

  • Морква - 200 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 180 г
  • Борошно - 180 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Цедра одного лимона
  • Олія - 90 г
  • Родзинки - 100 г

Як готувати морквяний кекс

Моркву натерти на дрібній тертці, додати яйця, цукор, цедру лимона, ванільний цукор і дуже ретельно вимішати до однорідної маси.

Далі у тісто потрібно додати олію і ще раз все добре перемішати. Потім додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем і знову все перемішуємо.

Родзинки попередньо заливаємо кип'яченою водою, промиваємо та просушуємо. І додаємо у тісто. Знову перемішуємо.

Готове тісто викладаємо у форму з пергаментом діаметром 20 сантиметрів і ставимо випікатися у духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.

Охолоджений кекс можна посипати цукровою пудрою і подавати на стіл.

Той самий морквяний кекс: готується на раз-два з доступних продуктівТой самий морквяний кекс: готується на раз-два з доступних продуктів

Морквяний кекс (фото: telegram/Рецепти файних господинь)