Той самий морквяний кекс: готується на раз-два з доступних продуктів
Морквяний кекс або морквяний пиріг - страва, яка останніми роками стала дуже популярна. Його люблять дорослі та діти, він відмінно підходить для сніданку, для перекусу у дорогу чи для дитини у школі. А готується він зовсім нескладно з доступних продуктів.
Як зробити швидкий морквяний кекс, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на допис кулінарної групи "Рецепти файних господинь" у Telegram.
Що вам знадобиться
- Морква - 200 г
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 180 г
- Борошно - 180 г
- Розпушувач - 10 г
- Ванільний цукор - 1 пакетик
- Цедра одного лимона
- Олія - 90 г
- Родзинки - 100 г
Як готувати морквяний кекс
Моркву натерти на дрібній тертці, додати яйця, цукор, цедру лимона, ванільний цукор і дуже ретельно вимішати до однорідної маси.
Далі у тісто потрібно додати олію і ще раз все добре перемішати. Потім додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем і знову все перемішуємо.
Родзинки попередньо заливаємо кип'яченою водою, промиваємо та просушуємо. І додаємо у тісто. Знову перемішуємо.
Готове тісто викладаємо у форму з пергаментом діаметром 20 сантиметрів і ставимо випікатися у духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Охолоджений кекс можна посипати цукровою пудрою і подавати на стіл.
Морквяний кекс (фото: telegram/Рецепти файних господинь)
Раніше ми розповідали про те, як зробити найсмачнішу гарбузову кашу за бабусиним рецептом.
А також писали про те, як приготувати смачні та гарні гарбузові булочки.