Той самий класичний маківник: розмітуть за лічені хвилини!
У приготуванні класичного маківника немає нічого складного. Але ці смаколики люблять як дорослі, так і діти. Приготуйте свіжу та неймовірно смачну випічку до чаю та порадуйте своїх близьких.
Як приготувати класичний маківник, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на рецепт "Страви".
Що вам знадобиться
Для тіста:
- Борошно - 500 г
- Молоко - 1 склянка
- Вершкове масло - 100 г
- Цукор - 100 г
- Жовтки - 3 шт.
- Яйце - 1 шт.
- Дріжджі сухі - 6 г
- Сіль - на кінчику ножа
- Олія - для змащування деко
Для начинки:
- Мак - 250 г
- Волоський горіх - 100 г
- Цукор - 100 г
- Родзинки - 100 г
- Масло - 25 г
- Мед - 1 ст. ложка
- Білок - 1 шт.
Як готувати маківник
Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте 1 ст. ложку цукру й залишіть опару в теплому місці на 10-15 хвилин, щоб вона підійшла.
Розітріть масло з цукром, додаючи по одному жовтку. Тоді додайте опару та починайте засипати борошно. Замісіть тісто. Накрийте його рушником та поставте у тепле місце, щоб підійшло.
Горіхи потрібно посікти. Родзинки запарити окропом на 10-15 хвилин, щоб зм'яклі. Мак декілька разів запарити кип'ятком. Відцідити та розтерти його, додавши цукор.
У каструльці розтопити масло та мед, додати мак і трохи підігріти. У теплу масу додати горіхи з родзинками. Білок збити у густу піну та акуратно ввести у масу.
Тісто поділити на чотири частини, розкачати, на кожну викласти начинку і скрутити у рулети. Розкласти на деко, змащене олією, і дати ще раз підійти. Змастити рулети збитим яйцем і випікати при температурі 200 градусів 35-40 хвилин.
Раніше ми писали про те, як готувати кремзлики по-закарпатськи.
А ще розповідали про те, які смачні пиріжки можна приготувати з черемшею.