Чорба - густий кислий суп, розповсюджений на території Румунії, Молдови, Болгарії і навіть Туреччини. Для чорби використовують різне м'ясо - курятину, яловичину, свинину, а от овочеві складники, як правило, сталі. Проте "родзинкою" чорби, певно, є квас, який додають у цю страву.
Про те, як готувати румунський суп чорбу, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний ресурс Shuba.
Для того, щоб приготувати цей незвичний суп з перцем, необхідні такі інгредієнти:
Помийте м’ясо, злийте з нього рідину і наріжте його на невеликі шматки. Перекладіть м'ясо до каструлі, залийте водою і, на середньому вогні, доведіть до кипіння. Після цього зніміть з поверхні води піну і варіть м'ясо ще 30 хвилин.
Помийте та очистьте овочі. Наріжте кубиками моркву, цибулю і картоплю - і одразу додайте до чорби. Варіть протягом 15 хвилин.
Після чого наріжте на невеликі шматочки і додайте до супу кабачок, перець і помідори - і варіть ще 30 хвилин на невеликому вогні, накривши каструлю кришкою.
Злегка підігрійте квас і влийте його за 10 хвилин до готовності страви. Також додайте сіль і перець-горошок. Очистьте і подрібніть часник і митий корінь петрушки, додайте їх до чорби, перемішайте суп.
Перед подачею прикрасьте подрібненою митою зеленню.
Раніше ми писали про те, як готувати пасту з лососем.
А також розповідали про вдосконалений рецепт лазаньї.