Ризото з куркою і грибами: простий рецепт страви, наче з ресторану
Ризото - популярна в Італії страва з рису, записи про яку були ще в XIX столітті. До рису, який варять в бульйоні, додають різноманітні інгредієнти - овочі, гриби, м'ясо або морепродукти.
Про те, як готувати ризото з куркою і грибами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Mil Alexx. Рецепти і тренування".
Що потрібно для ризото
Для того, щоб приготувати цю ситну і смачну страву італійської кухні, необхідні ці продукти:
- бульйон (курячий або овочевий) - 1,5 л
- біле вино - 150 г
- олія - 20 г
- рис круглозернистий - 300 г
- куряче філе - 350 г
- печериці або гливи - 300 г
- цибуля - 70 г
- сир - 40-50 г
- сіль - до смаку
- перець - до смаку
Як готувати ризото з куркою та грибами
Підготуйте додаткові інгредієнти для ризото. Помийте і наріжте скибками печериці, цибулю почистьте і наріжте на маленькі кубики. Філе наріжте на невеликі шматочки.
Розігрійте пательню з товстими стінками, влийте трохи олії та обсмажте печериці до золотистого кольору. Смажити гриби потрібно на середньому вогні, протягом 8 хвилин, постійно помішуючи.
Перекладіть гриби в миску, влийте в пательню ще трохи олії та обсмажте цибулю до розм'якшення. Для цього потрібно близько 3-5 хвилин.
До м'якої цибулі додайте нарізане філе і смажте, перемішуючи інгредієнти, протягом 5-6 хвилин.
Промийте рис не менше 5-6 разів, після чого додайте його до філе з цибулею. Смажте рис з куркою для ризото протягом 3-4 хвилин, а потім залийте вином або виноградним соком.
Як готувати ризото з куркою (скриншот / Mil Alexx. Рецепти і тренування)
Накрийте пательню кришкою та протушкуйте м'ясо з рисом близько 5 хвилин. Після цього додайте сіль і перець до смаку.
Готуйте ризото протягом 25 хвилин, накривши пательню кришкою. Протягом цього часу потрібно вливати бульйон невеликими порціями. Бульйон для ризото можна зробити з двох кубиків, або використовувати домашній, попередньо зварений.
З останньою порцією бульйону додайте до ризото гриби і проваріть страву ще декілька хвилин. Тим часом натріть сир. Перед подачею присипте ризото натертим сиром і перемішайте страву.
До речі, раніше ми писали, як приготувати фрикасе з куркою.
До того ж також розповідали три прості рецепти супу з різноманітними крупами.