Різдвяний пиріг з фініками: невагома святкова випічка за рецептом Ектора
Пиріг з фініками - смачний рецепт випічки до Різдва. Фініки також можна замінити на родзинки, чорнослив та курагу, а подавати такий десерт варто з чаєм або какао.
Про те, як готувати різдвяний пиріг з фініками, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на офіційну Instagram-сторінку Ектора Хіменеса-Браво.
Що потрібно для різдвяного пирога
Для того, щоб приготувати різдвяну випічку з фініками, треба такі інгредієнти:
- фініки без кісточок - 7-10 шт.
- борошно - 1/2 склянки
- окріп - 3/4 склянки
- яйця - 2 шт.
- масло - 250 г
- вершки (жирні) - 3/4 склянки
- мед - 3 ст.л.
- екстракт ванілі - 1,5 ч. л.
- коричневий цукор - 1 склянка
- сода - 1 ч. л.
- розпушувач - 1 ч. л.
- сіль - 1/2 ч. л.
Як готувати пиріг з фініками
Щоб приготувати пиріг з фініками або чорносливом, сухофрукти потрібно присипати содою та залити окропом. 70 г масла потрібно розтопити та збити з 1/4 склянки цукру та 2 ст. л. меду. Щоб мед був більш рідким та краще змішувався з іншими інгредієнтами, його можна підігріти.
Додайте 1 ч. л. екстракту ванілі, борошно, розпушувач і сіль. Дістаньте яйця з холодильника та зачекайте деякий час, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
Тоді розбийте їх до масляної суміші і перемішайте всі інгредієнти. Фініки або інші сухофрукти потрібно подрібнити за допомогою блендера або розім'яти виделкою в пюре.
Додайте фініки в суміш і ретельно вимішайте тісто для різдвяного пирога. Рівномірно викладіть тісто в круглу форму для випікання.
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг до золотистого кольору. Тим часом приготуйте солодкий соус для декорування пирога.
Для цього розтопіть в каструлі решту масла, всипте 3/4 склянки цукру, влийте 1 ст. л. меду та ванільний екстракт. За бажанням можна додати дрібку солі до смаку.
Варіть соус на слабкому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з форми і полийте готовим соусом.
Раніше ми розповідали про те, як готувати гарбузове лате і каву з халвою.
А також писали про те, як готувати бабку гарбузову з рисом.