Медово-імбирні пряники - одна з давніх традицій зимових свят в багатьох країнах. Готувати пряники доволі просто, а ароматні солодощі неодмінно будуть до вподоби кожному.
Про те, як приготувати медові пряники на Різдво, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Смачно та гарно вдома".
Для того, щоб приготувати медові пряники до Різдва, для тіста знадобляться такі інгредієнти:
Для того, щоб приготувати медові пряники, перелийте мед в невелику каструлю з товстими стінками, додайте цукор та прянощі. Перемішуючи інгредієнти, поставте посуд на середній вогонь.
Коли на поверхні меду з'явиться піна, а цукор розчиниться - маса готова, доводити її до кипіння не потрібно. Додайте соду та масло, і знов перемішайте інгредієнти.
Збийте 2 жовтки та один білок, а потім влийте суміш до медової маси. Інший білок використовується для глазурі.
Додайте борошно невеликими порціями та замісіть тісто. Загорніть тісто в харчову плівку та покладіть в холодильник на 0,5-1,5 години.
Після цього розділіть тісто на зручні частини та розкачайте масу на пласт завтовшки 1 см. Щоб тісто не прилипало, його можна розкачувати на пергаменті. За допомогою форм виріжте з тіста пряники.
Як готувати пряники (скриншот / Смачно та гарно вдома)
Перекладіть пряники на застелене пергаментом деко і випікайте протягом 8-10 хвилин при 180 градусах. Після цього пряники можна прикрасити за допомогою глазурі.
Для її приготування потрібно змішати цукрову пудру з кукурудзяним крохмалем. Потім додайте білок та лимонний сік - та збийте суміш міксером до пухкої білої маси і збільшення в об'ємі в два рази.
Як готувати глазур для пряників (скриншот / Смачно та гарно вдома)
Перекладіть глазур в кондитерський мішок та прикрасьте пряники візерунками. Зачекайте, доки глазур застигне - і можна пригощатися.
До речі, нещодавно ми розповідали, як готувати голландські різдвяні пончики з пивом.
А також писали, як готувати традиційний калач до Різдва.