Рецепт смачнючого кисло-солодкого баклажана від Ектора
Один з найвідоміших шеф-кухарів країни Ектор Хіменес-Браво не перестає тішити оригінальними рецептами. Цього разу у шоу "Прокинься з Ектором" на СТБ кулінар разом з ресторатором Володимиром Ярославським приготував кисло-солодкий баклажан - страву, від якої ваші гості і ви будете в захваті!
РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на YouTube телеканалу СТБ розповідає, як готувати таку смакоту.
Інгредієнти для кисло-солодкого баклажана
- Баклажан - 1 шт
- Кукурудзяний крохмаль - 25 г
- Соєвий соус - 40 мл.
- Соус кисло-солодкий - 50 г
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 3 г
Соус тахіні з сиром:
- Сир кисломолочний - 80 г
- Тахіні - 30 г
- Часник - 0,5 зубчика
- Лимонний сік - 20 мл
- Оливкова олія - 45 мл
- Сіль
Як готувати кисло-солодкий баклажан
Баклажан чистимо від шкірки та нарізаємо крупним кубиком, замочуємо в холодній воді на 15 хвилин.
Зливаємо воду та паніруємо в крохмалі.
Обсмажуємо у фритюрі до золотавої скоринки.
В розігріту пательню наливаємо соєвий соус та соус світ-чилі, кидаємо баклажан та насичуємо його соусами впродовж хвилини.
Для соусу з тахіни й сиру беремо подрібнений часник і перемішуємо з кисломолочним сиром, тахіною, лимонним соком та оливковою олією.
Раніше ми ділились рецептом ситної запіканки з картоплі, печериць і курки.
Читайте також про те, як приготувати морквяний бісквіт з кремом.