Скумбрія – це дуже корисна риба, в якій міститься багато жирних кислот Омега-3. Її по праву називають "королевою" риб. Приготувати її не складе вам труднощів, а смак порадує всіх.
Рецепт скумбрії за 3 хвилини опублікували в Telegram-каналі Домашня консервація/Кулінарія.
Цибулеве лушпиння ненадовго замочіть у воді. Потім поставте на вогонь і додайте сіль (на 1 л води - 5 ст.л). Варіть рівно 3 хвилини. Готову рибу відкиньте на друшляк і подавайте до столу.
Порада - якщо риба велика, її можна розрізати вздовж або проколоти ножем у кількох місцях.
Скумбрія багата на вітаміни D (у 100 грамах риби – 90% від добової норми), Е, К та А. Також вона містить мікроелементи: селен, фосфор, магній, калій, мідь, натрій, цинк, кальцій та інші. А ще атлантична скумбрія – один із лідерів за вмістом омега-3 поліненасичених жирних кислот.
Читайте також, як приготувати ароматний хек, який вийде смачніше за червону рибу.