Лимонний сирник - це чудовий десерт, який легко можна приготувати вдома. Для того щоб його зробити вам знадобиться сім хвилин, без урахування випікання.
Рецептом корисних та смачних ласощів поділилася блогер та кулінар Дар'я Дорошкевич у Instagram.
Тісто:
Начинка:
Для приготування вам потрібен блендер та роз'ємна форма. Діаметр форми значення не має, але найкраще взяти 26-28 см у діаметрі. Так сирник можна розділити не так на 8, але в 12 шматків.
Мигдаль подрібніть до великої крихти, щоб залишилися шматочки. До речі, горіхи ви можете взяти будь-які. Зробіть у блендері тісто. Далі можна навіть не мити блендер і робити у ньому начинку.
Якщо у вас є жирніший йогурт або кисломолочний сир - беріть їх. Жирність випічки буде більшою.
Подрібніть мигдаль у блендері, додайте сіль, борошно, олію та цукор. Зробіть основу для сирника із отриманого тіста. У тій же чаші блендера змішайте йогурт, сир, 5 яєць, цукор. З лимонів відіжміть сік і додайте в блендер, додайте крохмаль, збийте і додайте у форму з основою.
Запікайте все разом 1 годину в розігрітій до 165 градусів духовці.
Читайте також, Клопотенко дав рецепт найсмачнішого тертого пирога, який ви коли-небудь куштували.
До речі, ось що треба робити із яйцями перед приготуванням.