Лаваш дуже смачний і його часто використовують замість хліба. А ще з ним роблять різні страви на сніданок або для перекусу. Але найчастіша проблема - він дуже швидко сохне і його неможливо зберігати навіть 3-4 дні.
Як приготувати лаваш, який довго не буде сохнути, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарку Дарію Дорошевич в Instagram.
З інгредієнтів потрібно замісити тісто - можна вручну або комбайном. Коли воно стане теплішим - загорніть тісто в пакет та залиште мінімум на 30 хвилин, а можна й на 1-2 години.
Тісто ділимо на 8 частин. Розкатали 1 лаваш - і на нагріту суху пательню. Вогонь не максимальний, а трохи нижчий. Перегорнули лаваш лопаткою та досмажили.
Ось тут найголовніше. Готовий лаваш поклали на тарілку і весь змащуємо пензликом теплою водою. На 1 лаваш десь 2 ч. ложки води - не мало. І це ще не все.
Тільки змазали водою - затягли тарілку з лавашем пакетом, щоб аніде лавашу не було видно. І зберігати потрібно лаваш у пакеті.
Чи можна затягувати харчовою плівкою? Так, але між лавашом та плівкою має бути повітря, хоча б 2-3 см. Тому пакетом простіше. Пішов 4 день, лаваш залишається м'яким.
До речі, раніше ми писали про те, як приготувати яйця пашот за 1 хвилину.
А ще розповідали про те, яка користь пекінської капусти та як її правильно зберігати.