ua en ru

Рецепт фаршированого перцю "під вино" від зірки МастерШеф

Рецепт фаршированого перцю "під вино" від зірки МастерШеф Фарширований перець за рецептом зірки МастерШеф (фото: freepik.com)

Фаршировані перці – це класична страва болгарської, молдавської, румунської, азербайджанської, грузинської та української кухні. Зірка шоу МастерШеф Ольга Мартиновська поділилася своїми секретами приготування цієї страви.

Покроковий рецепт розмістили на сторінці МастерШеф у Instagram.

Що вам знадобиться:

  • Перці сорту краплі різного розміру – 3 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Чебрець

Для начинки 1 варіант:

  • вершковий сир – 2 ст. ложки
  • Тунець в олії – 2 ст. ложки
  • Лимонний сік – 1 ч. ложка
  • Сіль - щіпка
  • Орегано чи кінза

Для начинки 2 варіант:

  • Фета – 2 ст. ложки
  • Суміш спецій: в'ялені томати, часник, чорний перець, сіль, листя свіжого чебрецю

Для начинки 3 варіант:

  • хумус (краще домашній) густий
  • Оливкова олія
  • Зіра
  • Шавлія свіжа
  • Лимонний сік

Спосіб приготування

Спочатку потрібно підготувати перці. Їх потрібно помити, покласти на деко. Полити оливковою олією, посипати чебрецем і запекти в духовці 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.

Потім їх потрібно остудити та зняти шкірку. Насіння дістати ложкою і зберегти цілісність овочів.

Далі потрібно приготувати начинку. У першому та другому варіанті потрібно змішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси. Попередньо фету треба розім'яти вилкою.

Інгредієнти у третьому варіанті потрібно перемішати між собою ложкою.

За допомогою двох ложок потрібно обережно покласти начинку в перці. Потім посипати їх ароматними травами, додати пару крапель оливкової олії.

Вчорашній хліб нарізати скибочками, змастити оливковою олією та натерти часником. Приготувати грінку на сковороді гриль.