Українська кухня славиться пухкою та смачною випічкою, а особливо хлібом. Тому вміти його приготувати - обов'язок кожної істинної господиньки.
Як приготувати хліб-паляницю в домашніх умовах самостійно діляться на сторінці в Instagram "Смачні домашні рецепти".
Щоб приготувати хліб вдома, візьміть всього лише чотири простих інгредієнти:
У воді кімнатної температури розмішуємо дріжджі, сіль, з'єднуємо з просіяним борошном, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 12 годин.
Поверхню, де будете робити тісто, присипаємо борошном, викладаємо тісто, скручуємо в рулетик і защіпуємо краї. На цьому етапі тісто буде липнути, і це нормально. Повторіть ці дії декілька раз, защіпуючи краї.
Перекладаємо тісто в миску застелену рушником і присипану борошном, залишивши на одну-дві години.
Розігріваємо духовку разом із деко до 230-250 градусів протягом 30 хвилин. Деко має бути розпечене. На дно духовки кладемо форму, в яку треба налити кружку окропу, щоб утворилася хрумка скоринка.
Перевертаємо на пергамент тісто, робимо один або декілька надрізів і пергамент з тістом переносимо на розпечене деко. Випікаємо 30 хв з водою, потім воду забираємо і печемо ще п'ять-сім хвилин.
Після випікання дайте хлібу повністю охолонути.
Раніше ми ділилися рецептом лінивого яблучного пирога за лічені хвилини.
А ще розповідали, як просто та дешево зробити кільку по-одеськи.