Просто пальчики оближеш: готуємо неймовірно смачні морквяні мафіни
Моркву часто недооцінюють як головний інгредієнт для випічки, а дуже дарма. Вона подарує десерту солодкий смак за допомогою натурального цукру та наситить його корисними речовинами. Справжнє комбо!
Рецепт морквяного чуда - дивіться нижче в матеріалі Styler.
Складові мафінів
Щоб приготувати тісто на мафіни, візьміть:
- 4 яйця
- 50 грамів цукру
- 150 грамів моркви
- 250 грамів сметани
- 100 грамів борошна
- Пів чайної ложки солі
- 50 грамів цукрової пудри
- Один пакетик розпушувача
Як приготувати мафіни: покроковий рецепт
Моркву натерти на дрібну терку, а в яйцях відділіть жовтки від білків. До речі, це можна зробити дуже швидко за допомогою звичайної кухонної лієчки. Розбийте яйце об край тарілки та вилийте його в лійку. Таким чином білок виллється, а жовток залишиться.
Наступним кроком змішайте жовтки із цукром. Кристалики цукри повинні повністю розчинитися, щоб не відчуватися в тісті. Переходимо до білків: до них також додаємо цукор і змішуємо міксером.
До цієї суміші додаємо борошно. Обов'язково його просійте, щоб борошно було насичене повітрям. Викладаємо моркву, всипаємо розпушувач. Він зробить мафіни високими та пишними.
Не забудьте додати поєднані з цукром жовтки та дрібку солі. Тепер беремо формочки для випікання та наповнюємо їх, але не повністю, адже мафіни будуть "рости" в духовці.
Випікаємо мафіни 25 хвилин при температурі 180 градусів. А поки вони готуються, приготуймо крем! Просто змішайте цукрову пудру зі сметаною, і готово.
Змажте кремом "шапочки" мафінів, і смачний, корисний та простий десерт можна куштувати.
До речі, раніше ми ділилися рецептом фантастичного морквяного пирога.
Читайте також, які крупи можна не варити. Євген Клопотенко відкрив цей секрет.