Не знаєте, чим здивувати гостей на Новий рік? Приготуйте п'яний десерт з виноградом! Це не просто смачна й цікава страва, а ще й традиційне частування в Іспанії та Мексиці. Там вважають, що о півночі треба встигнути з'їсти 12 виноградинок, аби кожний місяць наступного року був щасливим.
Як приготувати "п'яний виноград", розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Shuba.
Для приготування вам знадобляться:
Почнемо приготування. Спочатку відокремте виноград від грона та добре його помийте. Потім зробіть "настоянку". Змішайте горілку з просеко, а потім залийте цим виноградинки. Дайте майбутньому десерту настоятися. Виноград має "відпочити" у холодильнику як мінімум три години.
Потім злийте горілку та просеко в іншу ємність. Виноград відкиньте на друшляк й обсушіть його серветками. Після цього перекладіть його у глибоку миску й засипте цукром.
Рецепт десерту на Новий рік (фото: pixabay.com)
Обережно перемішайте, аби кожна виноградинка отримала свою порцію цукру. Потім відправте миску з майбутнім десертом у холодильник. Там виноград має "дійти" протягом 3-8 годин.
Перед подачею десерту на стіл потрусіть його ще раз. Виноград має вкритися цукром повністю, а потім ви можете запропонувати його гостям, яких точно приємно здивує цікава страва.
Раніше ми вже розповідали, як приготувати незвичайну кутю на Різдво.
Окрім цього, нещодавно стало відомо, як приготувати простий та бюджетний сирно-цибулевий пиріг на свята.