Промивати рис більше не потрібно. Цей секретний спосіб зробить його смачним та розсипчастим
Рис люблять і готують у багатьох сім'ях майже в усьому світі. І вже багато років перед кулінарами стоїть одне завдання – зробити цей гарнір смачним та розсипчастим. Проте останнє виходить далеко не у всіх.
Кулінари розкрили секрет, як зробити рис розсипчастим без виснажливого промивання у 10 водах. Який секретний спосіб допоможе – читайте нижче.
Навіщо рис промивають
Більшість круп, не тільки рис, намагаються промити водою, щоб позбавитися різного сміття та пилу. У випадку з рисом ситуація трохи складніша - ця крупа має багато зайвого крохмалю, який в процесі готування перетворюється на клей. Замість розсипчастого гарніру рис перетворюється на липку та в'язку кашу.
А це псує більшість страв з рису і сильно засмучує кулінарів.
Наші мами та бабусі рис промивали особливо ретельно. З покоління в покоління передавалися секрети приготування - рис потрібно промивати 10, 12, 15 разів. Сам процес займає чимало часу і зовсім не сприяє здоров'ю шкіри ваших рук. А ще – на промивання рису йде велика кількість води.
Секретний спосіб приготування рису
Кулінари знайшли чудовий спосіб позбутися зайвого крохмалю під час приготування рису. І цей спосіб дозволить позбутися нудного промивання.
Візьміть 1 літр теплої води, температура має бути близько 60 градусів. Розчиніть у цій воді 1 столову ложку звичайної кухонної солі. Залийте цим розчином рис і залиште на 40-60 хвилин.
Потім воду злийте та сполосніть крупу один раз під проточною водою. Після – готуйте з рису абсолютно будь-яку страву. Завдяки цій процедурі він стане смачним та розсипчастим.
До речі, раніше ми писали про те, чи потрібні яйця у сирниках та чим їх можна замінити.
А ще розповідали про те, як зробити суп без м'яса смачнішим та кориснішим.