ua en ru

Промивати рис більше не потрібно. Цей секретний спосіб зробить його смачним та розсипчастим

Промивати рис більше не потрібно. Цей секретний спосіб зробить його смачним та розсипчастим Як приготувати ідеальний рис (фото: pixabay.com)

Рис люблять і готують у багатьох сім'ях майже в усьому світі. І вже багато років перед кулінарами стоїть одне завдання – зробити цей гарнір смачним та розсипчастим. Проте останнє виходить далеко не у всіх.

Кулінари розкрили секрет, як зробити рис розсипчастим без виснажливого промивання у 10 водах. Який секретний спосіб допоможе – читайте нижче.

Навіщо рис промивають

Більшість круп, не тільки рис, намагаються промити водою, щоб позбавитися різного сміття та пилу. У випадку з рисом ситуація трохи складніша - ця крупа має багато зайвого крохмалю, який в процесі готування перетворюється на клей. Замість розсипчастого гарніру рис перетворюється на липку та в'язку кашу.

А це псує більшість страв з рису і сильно засмучує кулінарів.

Наші мами та бабусі рис промивали особливо ретельно. З покоління в покоління передавалися секрети приготування - рис потрібно промивати 10, 12, 15 разів. Сам процес займає чимало часу і зовсім не сприяє здоров'ю шкіри ваших рук. А ще – на промивання рису йде велика кількість води.

Секретний спосіб приготування рису

Кулінари знайшли чудовий спосіб позбутися зайвого крохмалю під час приготування рису. І цей спосіб дозволить позбутися нудного промивання.

Візьміть 1 літр теплої води, температура має бути близько 60 градусів. Розчиніть у цій воді 1 столову ложку звичайної кухонної солі. Залийте цим розчином рис і залиште на 40-60 хвилин.

Потім воду злийте та сполосніть крупу один раз під проточною водою. Після – готуйте з рису абсолютно будь-яку страву. Завдяки цій процедурі він стане смачним та розсипчастим.