ua en ru

Професор назвав причину, чому він обирає білий цукор замість меду

Професор назвав причину, чому він обирає білий цукор замість меду Чому цукор не треба замінювати (колаж РБК-Україна)

Всі ми знаємо, що надмірне споживання цукру шкідливе для нашого здоров’я та наших зубів. Але гуру здорового харчування, професор Тім Спектор, попередив, що так звані "здоровіші" альтернативи, такі як мед і коричневий цукор, є лише "трюком".

Про це розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на TikTok Тіма Спектора.

Що треба знати про цукор та його замінники

На опублікованому відео Спектор повідомив, що єдина різниця між медом і білим цукром - це "висока ціна".

Обидва продукти призведуть до підвищення рівня цукру в крові, карыэсу і набору кілограмів, додає він.

Натомість провідний експерт з питань харчування пропонує вибрати традиційний білий цукор.

У відео TikTok, яке набрало майже 6000 переглядів, професор Спектор стверджує, що альтернативи цукру не є кращими.

"Виробники завжди намагаються замаскувати той факт, що вони додали цукор у продукти, використовуючи понад 200 різних назв цукру, які ми не розпізнаємо. У магазинах нам пропонують альтернативи цукру, про які люди кажуть, що вони корисніші. Але різниця тільки у ціні", - розповів він.

Він розповів, що мед коштує в три рази дорожче звичайного цукру.

"Візьміть будь-який із них, будь то кокосовий цукор, мед, кленовий сироп або ці коричневі типи цукру, у всіх його різноманітних формах тощо не принесуть жодної переваги з точки зору підвищення цукру в організмі", - зазначив Спектор.

Хоча цукор менш оброблений у деяких продуктах, його хімічна структура ідентична.

Скільки цукру можна вживати щодня

Це означає, що він все ще враховується у вашій щоденній нормі вільного цукру та може призвести до екстремальних стрибків і падінь цукру в крові. Рекомендується дорослим не їсти більше 30 г цукру на день. Це дорівнює близько семи чайним ложкам.

Зазначимо, що цукор, що міститься в природі в молоці, фруктах і овочах, не рахується.

Вживання будь-якої солодкої їжі або вуглеводів може спричинити підвищення рівня цукру в крові. Після того, як ви поїли, ваше тіло розщеплює вуглеводи на молекули цукру, які називаються глюкозою.

Потім він всмоктується у вашу кров і надходить до м’язів і клітин вашого тіла і використовується як енергія, а надлишок зберігається в печінці, м’язах або жирових клітинах.

Однак стрибки цукру в крові відбуваються, коли рівень цукру в крові підвищується, а потім різко падає.

Незважаючи на те, що рівень цукру в крові підвищується після прийому їжі, це нормально, якщо у вас регулярно спостерігаються значні стрибки цукру в крові, підвищується ризик розвитку серцевих захворювань і діабету 2 типу.