Важко уявити собі холодильник чи меню української родини без курячих яєць в ньому. Проте не всі знають, як правильно і безпечно з ними поводитися, адже це все таки продукт, який може стати потенційно небезпечним.
Про те, як можна і не можна робити з яйцями розповіла в Instagram експертка з харчування Наталя Мазурик.
Так, безперечно, мити яйця треба. Але не перед тим, як покласти їх в холодильник. Не варто придбаний десяток перемивати і класти потім на зберігання.
Адже разом з бактеріями ви змиєте захисну оболонку, яка покриває яєчну шкаралупу..
І тоді нові бактерії зможуть легше проникнути всередину яйця.
Мийте яйця безпосередньо перед приготуванням. Тобто помили, і одразу розбивайте і на сковорідку, в тісто чи варити на олів'є.
Яйця можна зберігати і без холодильника, але останній все ж продовжує термін зберігання в чотири рази.
Важливо обрати правильну полицю. Не варто класти яйця в дверцята, як робить багато хто. Адже там найбільші перепади температури.
Ідеально - 2-га чи 3-тя полиця холодильника, залежно від того, скільки у вас там полиць.
Раніше ми писали, чи можна їсти старий мед без шкоди для здоров'я.
Крім того експертка розповіла, які продукти знижують, а які навпаки - підвищують тиск.