Іриски – це вершкові цукерки, які люблять дорослі та діти. Магазинний склад солодощів бажає кращого, тому їх з легкістю можна приготувати вдома.
Рецептом смаколиків поділився кулінар Олексій Крючков у Instagram.
Доведіть сметану до кипіння та додайте цукор. Коли цукор розтане в сметані - зменште вогонь і готуйте до карамельного кольору. Це займе деякий час. Це не 20-30 хв. Постійно помішуйте, щоб цукор, що опустився на дно, не пригорів.
Суміш буде поступово змінювати колір. Після додавання масла, готуйте доки суміш не стане густою.
Як перевірити готовність: візьміть чайною ложкою суміш і покладіть у холодну воду. Повинна утворитися м'яка кулька. Після виливання на пергамент суміш буде дуже гарячою. Залишіть її охолонути. Можна вилити в якусь форму силіконову чи іншу, а потім нарізати.
⠀
Раніше ми писали, як приготувати ті самі пиріжки з повидлом із нашого дитинства.
Також ми розповідали, як приготувати дуже ліниві вареники за 15 хвилин.