В Україні триває літо, а з ним і період консервацій та заготовок на зиму. Зараз на ринках з'явилося багато помідорів, пропонуємо вам зробити з ними салат для холодної пори року.
Рецептом закуски поділилися у Telegram-каналі "Домашня консервація. Кулінарія".
Підготуйте попередньо помідори, цибулю та всі додаткові компоненти для маринування. Візьміть необхідну тару, це 2 банки об'ємом по півлітра.
Банки помийте та простерилізуйте. Використовуйте щільні, м'ясисті помідори, наріжте вздовж по 4 частини. Цибулю наріжте тонкими смужками. Гіркий перець наріжте кільцями. На дно банок укладіть петрушку, часник та перець.
Далі помістіть часточки томатів, чергуючи їх із цибулею шарами.
Як зробити маринад
Закип'ятіть воду в каструлі, додайте цукор, перець, сіль, лаврове листя. Кип'ятіть 2 хвилини, а потім додайте оцет. Розлийте по банках. На вогонь поставте каструлю об'ємну, встановіть банку. Як закипить - пастеризуйте помідори 15 хв. Після цього банки затягніть кришками та переверніть.
Раніше ми писали, як приготувати сиру аджику за рецептом Євгена Клопотенка
Також дізнайтеся, як правильно стерилізувати банки, щоб консервація стояла.