ua en ru

Приголомшливий салат на зиму з помідорами та цибулею: улетить на "раз-два"

Приголомшливий салат на зиму з помідорами та цибулею: улетить на "раз-два" Фото: Салат із помідорів із цибулею (Домашня Консервація. Кулінарія)
Автор: Styler

В Україні триває літо, а з ним і період консервацій та заготовок на зиму. Зараз на ринках з'явилося багато помідорів, пропонуємо вам зробити з ними салат для холодної пори року.

Рецептом закуски поділилися у Telegram-каналі "Домашня консервація. Кулінарія".

Вам знадобляться

  • Помідори 700 грамів
  • Цибуля 1 штука
  • Стручок гострого перцю 10 грамів
  • Петрушка 10 грамів
  • Часник 2 зубчики
  • Перець запашний 6 штук
  • Лавровий лист 2 штук
  • Оцет 2 ст.л
  • Вода 500 мл
  • Цукор 1 ч. л.
  • Сіль 2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Підготуйте попередньо помідори, цибулю та всі додаткові компоненти для маринування. Візьміть необхідну тару, це 2 банки об'ємом по півлітра.

Банки помийте та простерилізуйте. Використовуйте щільні, м'ясисті помідори, наріжте вздовж по 4 частини. Цибулю наріжте тонкими смужками. Гіркий перець наріжте кільцями. На дно банок укладіть петрушку, часник та перець.

Далі помістіть часточки томатів, чергуючи їх із цибулею шарами.

Як зробити маринад

Закип'ятіть воду в каструлі, додайте цукор, перець, сіль, лаврове листя. Кип'ятіть 2 хвилини, а потім додайте оцет. Розлийте по банках. На вогонь поставте каструлю об'ємну, встановіть банку. Як закипить - пастеризуйте помідори 15 хв. Після цього банки затягніть кришками та переверніть.