Жінки в Японії не дотримуються жодних обмежувальних дієт, але при цьому вони зберігають бездоганну фігуру з юності й до старості. Вони мають кілька дуже простих правил, які допомагають їм не набирати зайву вагу.
Яких правил дотримуються японки для підтримки стрункої фігури, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) із посиланням на Wprost.
Японки не відмовляють собі у їжі. При виборі страв та поживних речовин вони керуються одним простим правилом: поміркованість. Мешканці Японії уникають перебільшень. Вони їдять усе, але маленькими порціями.
Вони також уникають поспіху під час їжі. Жінки святкують кожен прийом їжі, повільно та спокійно пережовуючи навіть найменший шматочок. Особливу увагу вони приділяють не тільки тому, скільки в них їжі на тарілці.
Для них також дуже важливим є те, як подається їжа. Вони припускають, що ви їсте не лише ротом, а й очима. Японки сервірують страви на невеликих тарілках, завдяки чому їм набагато легше контролювати розмір порцій, що споживаються.
Дітей із раннього віку вчать принципу "хара хати бунме". Згідно з цим правилом, ви повинні наповнювати шлунок лише на 80 відсотків. Це допомагає уникнути почуття переїдання та тяжкості.
Японки ніколи не пропускають сніданок. Вони чудово знають, що це найважливіший прийом їжі за день, і його не можна пропускати. Зазвичай вони снідають тарілкою супу, омлетом, відвареним рисом зі спеціями чи шматочком риби.
Вони також забезпечують правильне зволоження організму. Найчастіше вибирають воду або зелений чай, який допомагає підтримувати здорову масу тіла та славиться своїми властивостями для схуднення. Він містить теїн та дубильні речовини, які покращують роботу кишечника і, як наслідок, прискорюють спалювання жиру.
Крім того, настій є джерелом поліфенолів. Ці сполуки нейтралізують вільні радикали, відповідальні за передчасне старіння клітин.
Раціон японських жінок ґрунтується переважно на свіжих, необроблених продуктах. У їх меню в основному входять овочі, фрукти та риба. Мешканці Японії значно обмежують споживання м'яса.
Вони зосереджені на продуктах, багатих клітковиною та білком, які дозволяють вам довше відчувати ситість, наприклад, баклажани, коричневий рис, гірчичний шпинат, тофу, цільнозерновий хліб, соя тощо.
Японки використовують різноманітні техніки приготування їжі. Однак найчастіше вибирають приготування на пару та запікання. Це найздоровіші способи приготування їжі.
При цьому жителі Країни сонця, що сходить, намагаються максимально скоротити час термічної обробки продуктів. Завдяки цьому вони зберігають повну харчову цінність та не дають організму надто багато зайвих калорій. Варто пам'ятати, що при жарінні часто виділяються токсичні сполуки, які негативно впливають на організм. Крім того, смажена їжа взагалі обтяжлива для шлунка.
Ще одне правило, яким йдуть японки: рух - здоров'я. Тому вони не цураються фізичної активності. Вони їздять велосипедами, багато гуляють і займаються спортом на свіжому повітрі, найчастіше з сім'єю, друзями чи знайомими. Чи приносять їхні зусилля результати? Цифри говорять самі за себе. За статистикою, лише 3 відсотки японок борються із зайвою вагою.
До речі, раніше ми писали про те, як спалювати жир без виснажливих занять у спортзалі та дієтах.
А ще розповідали про те, у чому полягає новий популярний метод схуднення з Японії.