Смажені пундики, запечені з різноманітними начинками - це класика української кухні. У кожному регіоні були свої традиційні пундики. Наприклад, за старовинним полтавським рецептом, пундики робили з цибулею та шкварками.
Як приготувати полтавські пундики, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на відео в YouTube-каналі "Всесвіт рецептів".
Для пундиків
Для засмажки:
Яйце змішайте з цукром та сіллю, додайте кефір та перемішайте до однорідності. Просійте борошно, додайте соду, влийте кефірну суміш. Вимішуйте руками м'яке тісто. Залиште його на 20 хвилин.
Робимо засмажку. Наріжте сало невеличкими кубиками та витопіть його до шкварок на сковорідці. Цибулю наріжте та додайте на сковорідку. Обсмажте все до золотистого кольору. Додайте до свого смаку сіль та перець.
Тісто розділіть на 12 частин, розкачайте коржі діаметром 10-12 см та завтовшки 3-4 мм. Смажте пундики в олії на середньому вогні з обох боків до рум'яності.
Деко застеліть пергаментом. На нього викладайте обсмажені пундики стовпчиками по декілька штук, перекладаючи шкварками з цибулею. Запікайте в духовці, розігрітій до температури 130-140 градусів, 6-7 хвилин.
Раніше ми розповідали, як готувати страву з Полісся, який 200 років - бульбовники.
А ще ми ділилися рецептом улюбленої їжі козаків - ситної коцюрби.