Це популярне польське тістечко, яке складається з декількох листків листового тіста, також називають "наполеонками" - проте заварного крему в цьому десерті значно більше. А іноді ці тістечка називають "папські", адже їх любив їсти Папа Римський - Іван Павло ІІ.
Про те, як приготувати таке тістечко, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал "Ваніль і Шоколад".
Для того, щоб приготувати цей ніжний десерт, потрібні такі інгредієнти:
Поставте розігріватися духовку до 220 градусів. Листове тісто розділіть на дві частини, одну з них перекладіть у форму. Іншу, перекладену в окрему, однакову за розміром форму, розріжте на квадрати.
Розділіть на дві частини тісто (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Нижня частина тістечка (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Розріжте другу частину тіста на квадрати (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Випікайте коржі 13-15 хвилин, в цей час приготуйте крем. Відділіть жовтки від білків (для крему треба лише жовтки), змішайте їх з ванільним порошком, 100 г вершків та пудингом до однорідної консистенції.
Яєчна маса для крему (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Желатин залийте водою - якщо ви хочете густішу консистенцію, краще брати не 15 г порошку, а 20 г. Розмішайте до розчинення.
600 г вершків влийте в каструлю, всипте цукор і доведіть до кипіння, помішуючи. Після закипання зніміть вершки з вогню, влийте яєчну суміш, поставте каструлю на водяну баню і збивайте міксером крем до загустіння.
Збивайте міксером крем до загустіння (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Влийте в майже готовий крем желатин і збийте масу до однорідності. Залишилася найсмачніша частина - "скласти" тістечка. Витягніть коржі з форми, вистеліть форму харчовою плівкою (це полегшить подальше діставання тістечка).
Потім покладіть цілий корж (якщо тісто сильно піднялося, його можна злегка приплюснути). На коржик рівномірно викладіть крем і розкладіть нарізаний квадратиками другий корж, щоб він накрив крем.
Польське тістечко (скриншот / Ваніль і Шоколад)
Після цього поставте десерт в морозилку на 15 хвилин, а потім в холодильник до повного застигання. Витягніть десерт з форми за допомогою плівки, перекладіть на дощечку, обережно забравши плівку.
Розріжте тістечко на порції та притрусіть цукровою пудрою - і можна насолоджуватися десертом.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати чизкейк "Пташине молоко".
Читайте також, як готувати пломбір як в магазині.