Магній бере участь у понад 300-х реакціях в організмі людини. Більшість із них пов’язана з роботою м’язів та нервової системи. В деяких продуктах вміст такого мінералу найбільший.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку гастроентеролога та терапевта Євгенії Белінської.
Користь магнію для організму важко переоцінити, адже він необхідний для нормального функціонування серцево-судинної системи, нервової системи, впливає на зміцнення кісток, покращує роботу м'язів та сон.
Доступність магнію з їжі становить близько 50%. Добова потреба для жінок - 30 мг, для чоловіків 420 мг.
В яких продуктах можна знайти магній:
Вміст магнію в продуктах харчування (на 100 г):
За словами лікаря, якщо ви вже вирішили приймати добавку магнію, то необхідно визначитися з формою, адже різні форми мають різну біодоступність.
Наприклад, магній оксид має біодоступність лише 4%, а цитрат магнію близько 90%.
До того ж на фоні добавок можуть спостерігатися побічні ефекти такі як нудота, діарея, спазми в кишківнику, в деяких випадках навіть порушення дихання та роботи серцево-судинної системи.
Лікар додала, що магній впливає на всмоктування деяких ліків, таких як антибіотики тетрациклінового ряду та фторхінолони.
Магній може перешкоджати всмоктуванню заліза або препаратів для лікування остеопорозу.
Раніше ми повідомляли про 6 продуктів з великим вмістом фолієвої кислоти.
Також ми писали, чи потрібно робити перерву у прийомі вітаміну D влітку.