Ця скандинавська страва, яке зустрічається як в норвезькій, так і у шведській кухні, більше нагадує густий напій з грінками. Раніше Елеброд, замість бульйону для якого використовують пиво, був способом зігрітися і запобігти застуді.
Про те, як готувати пивний суп Елеброд, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний сайт Shuba.
Для того, щоб приготувати скандинавську страву на пивному "бульйоні", необхідні такі інгредієнти:
Для початку у каструлю налийте пиво, додайте цедру апельсина або лимона. Доведіть пиво до кипіння на невеликому вогні. В цей час розігрійте духовку до 150 градусів, наріжте хліб на невеликі квадрати і випікайте 15 хвилин.
Налийте в окрему миску молоко, всипте половину борошна і ретельно перемішайте до однорідної консистенції - і після цього влийте у каструлю. Додайте сіль і цукор до свого смаку і розмішайте.
Відокремте білки яєць від жовтків. До білків додайте решту борошна, перемішайте - і тоді додайте до супу. Кип'ятіть Елеброд 5 хвилин, помішуючи, потім зніміть каструлю з вогню і додайте збиті попередньо жовтки.
Дайте супу настоятися 5-8 хвилин. Натріть сир на маленькій тертці. Готовий пивний суп прикрасьте сухариками і натертим сиром.
Раніше ми писали про те, як готувати румунський суп чорбу.
Читайте також, як готувати італійський суп Мінестроне.