"Пивна" галета з овочами: рецепт несолодкої випічки для перекусу
Галети бувають не лише солодкі - а й з овочами, завдяки чому така випічка стає чудовим перекусом. Крім цього, характерного, ледь кислого смаку хрустке тісто галети набуває завдяки пиву, що ідеально доповнює солодкі запечені овочі.
Про те, як готувати галету з овочами на пиві, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарну TikTok-сторінку "baking.and.more4u".
Що потрібно для галети з овочами
Для того, щоб приготувати несолодку галету з овочами на пиві, потрібні такі інгредієнти:
- кабачок - 1 шт.;
- помідори - 2-3 шт.;
- моцарела - 100-150 г;
- борошно - 200 г;
- пиво світле - 75 мл;
- томатний соус - 3 ст. л.;
- олія - 75 мл;
- вершкове масло (або олія) - 2-3 ст. л.;
- прованські трави - 0,5 ч. л.;
- кунжут - 2-3 ст. л.;
- сіль - 0,5 ч. л.
Як готувати галету з овочами на пиві
Спочатку приготуйте тісто для галети. Для цього з'єднайте в глибокій мисці борошно з сіллю, прованськими травами, олією та пивом.
Вимішуйте тісто до однорідності. Проте не варто робити це надто довго, інакше його текстура після випікання зміниться. Тож для вимішування достатньо 3-5 хвилин. Після цього накрийте миску з тістом рушником і поставте в тепле місце.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Помийте овочі, зріжте плодоніжку кабачка і наріжте все кружальцями. Помідори бажано обирати різних кольорів - тоді галета буде цікаво виглядати. Моцарелу потрібно натерти на великій терці.
Перекладіть тісто на лист паперу для випікання та розкачайте великий корж. Завтовшки пласт має бути до 5 мм.
Обережно перекладіть пергамент з основою для галети на деко. Змастіть корж томатним соусом і рівномірно присипте моцарелою.
На сир викладіть овочі, чергуючи помідори і кабачок. Загорніть краї галети, щоб вони заходили на овочі приблизно на 2 см.
Змастіть краї тіста розтопленим вершковим маслом або олією - і присипте кунжутом.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте галету з овочами протягом 40-45 хвилин. Зачекайте, доки випічка трохи охолоне - і можна пригощатися.
До речі, раніше ми писали про те, кабачкові човники з куркою та сиром.
Читайте також, як готувати бризолі з м'ясною начинкою.