ua en ru

"Пивна" галета з овочами: рецепт несолодкої випічки для перекусу

"Пивна" галета з овочами: рецепт несолодкої випічки для перекусу Як готувати галету на пиві з овочами (колаж: РБК-Україна)

Галети бувають не лише солодкі - а й з овочами, завдяки чому така випічка стає чудовим перекусом. Крім цього, характерного, ледь кислого смаку хрустке тісто галети набуває завдяки пиву, що ідеально доповнює солодкі запечені овочі.

Про те, як готувати галету з овочами на пиві, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарну TikTok-сторінку "baking.and.more4u".

Що потрібно для галети з овочами

Для того, щоб приготувати несолодку галету з овочами на пиві, потрібні такі інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;
  • помідори - 2-3 шт.;
  • моцарела - 100-150 г;
  • борошно - 200 г;
  • пиво світле - 75 мл;
  • томатний соус - 3 ст. л.;
  • олія - 75 мл;
  • вершкове масло (або олія) - 2-3 ст. л.;
  • прованські трави - 0,5 ч. л.;
  • кунжут - 2-3 ст. л.;
  • сіль - 0,5 ч. л.

Як готувати галету з овочами на пиві

Спочатку приготуйте тісто для галети. Для цього з'єднайте в глибокій мисці борошно з сіллю, прованськими травами, олією та пивом.

Вимішуйте тісто до однорідності. Проте не варто робити це надто довго, інакше його текстура після випікання зміниться. Тож для вимішування достатньо 3-5 хвилин. Після цього накрийте миску з тістом рушником і поставте в тепле місце.

Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Помийте овочі, зріжте плодоніжку кабачка і наріжте все кружальцями. Помідори бажано обирати різних кольорів - тоді галета буде цікаво виглядати. Моцарелу потрібно натерти на великій терці.

Перекладіть тісто на лист паперу для випікання та розкачайте великий корж. Завтовшки пласт має бути до 5 мм.

Обережно перекладіть пергамент з основою для галети на деко. Змастіть корж томатним соусом і рівномірно присипте моцарелою.

На сир викладіть овочі, чергуючи помідори і кабачок. Загорніть краї галети, щоб вони заходили на овочі приблизно на 2 см.

Змастіть краї тіста розтопленим вершковим маслом або олією - і присипте кунжутом.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте галету з овочами протягом 40-45 хвилин. Зачекайте, доки випічка трохи охолоне - і можна пригощатися.