Під Тернополем люди отруїлися у новому ресторані: що вони там їли
У Збаражі Тернопільської області люди отруїлися після того, як поїли в одному з нових ресторанів.
Про це повідомляє поліція Тернопільщини на сайті.
Деталі отруєння у Збаражі
З'ясувалося, що 12 серпня у Збаражі відкрили новий суші-бар, а 13-14 серпня 17 його відвідувачів звернулися до інфекційного відділення Збаразької центральної лікарні з ознаками отруєння.
Лікарі медичного закладу на запит поліцейських підтвердили інформацію про масове звернення пацієнтів, а також повідомили про інцидент у відповідні служби. Фахівці взяли на перевірку продукти у новому закладі. Наразі суші-бар закритий.
Власники ресторану співпрацюють із поліцією та контролюючими установами. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу - порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.
Чим небезпечне отруєння суші
Пам'ятайте, роли і суші зберігаються лише кілька годин і вживаються лише у свіжому вигляді. У погано обробленій рибі створюється сприятливе середовище у розвиток мікробів.
Це основна причина отруєння. Вжити в їжу можна суші, що довго або неправильно зберігаються, так як зовні вони ніяк не відрізняються від свіжих.
Ознаки отруєння суші або ролами будуть такими ж, як і за будь-якого харчового отруєння. Симптоми виникають від 30 до 2 годин.
Першими симптомами є нудота, слабкість, нездужання, потім з'являється діарея, блювання.
Читайте також, які продукти першими псуються у спеку.