Під час пережовуванні їжі вона розпадається на маленькі шматочки, які легше перетравлюються. Якщо робити це не ретельно, то це може завдати серйозної шкоди шлунку.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє, скільки разів потрібно пережовувати їжу.
Пережовування 32 рази є середнім числом, яке застосовується до більшості шматків їжі. На страви, які важче жувати, наприклад стейк і горіхи, може знадобитися до 40 розжовувань на один ковток. Для розщеплення таких продуктів, як кавун, може знадобитися менше розжовування - всього 10-15 разів.
Раніше ми повідомляли, які продукти зменшують запалення в організмі та допомагають при грипі.
Також ми писали про 5 комбінацій в їжі, які завдають шкоди шлунку та травленню.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайти Real simple та Healthline.