Паста з морепродуктами: рецепт смачної вечері від Клопотенка

Паста з морепродуктами - вишукана і водночас проста страва для обіду чи вечері. А сухе вино і спеції додають пасті легку кислинку, роблячи страву ще смачнішою.
Про те, як швидко приготувати вишукану пасту з морепродуктами, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал Євгена Клопотенка.
Що потрібно для пасти з морепродуктами
Для того, щоб приготувати вишукану пасту на вечерю, необхідні такі інгредієнти:
- паста - 210 г
- суміш морепродуктів - 250 г
- томати пелаті (або консервовані помідори) - 200 г
- пармезан - 50 г
- цибуля - 1 шт.
- олія - 2 ст. л.
- вино - 50 мл
- часник - 3-4 зубчики
- орегано - 0,5 ч. л.
- базилік - жменька
Як готувати пасту за рецептом Клопотенка
Для приготування пасти насамперед необхідно розморозити морепродукти. Найкращий спосіб - це перекласти суміш з морозилки до холодильника. Втім, важливо не залишати морепродукти при вищій температурі надовго.
Налийте в каструлю воду для пасти та поставте посуд на вогонь до закипання рідини. Тим часом розігрійте олією на пательні. Почистьте цибулю та часник, цибулю подрібніть ножем, а часник розчавіть боковою частиною леза ножа.
Вкиньте часник в розігріту пательню та обсмажте протягом 30 секунд. Після цього часник потрібно забрати з олії. Натомість всипте в пательню цибулю та просмажте її до розм'якшення протягом 1-2 хвилин.
Після цього додайте розморожені морепродукти та трохи рідини з відталої суміші. Їх не потрібно обсмажувати надто довго.
Як готувати пасту з морепродуктами (скриншот / Євген Клопотенко)
Коли морепродукти достатньо нагріються, влийте в пательню сухе вино. Поки вино випаровується, подрібніть томати до однорідності.
Влийте отриману густу томатну пасту до суміші морепродуктів і тушкуйте все протягом 3-4 хвилин, до загустіння соусу. Потім додайте орегано, а також сіль та перець до смаку.
Тим часом відваріть пасту відповідно до інструкції на упакуванні, залишивши макарони злегка недовареними. Після цього перекладіть пасту до пательні з морепродуктами, перемішайте інгредієнти та просмажте страву близько 3 хвилин.
Викладіть пасту на тарілки та прикрасьте помитим базиліком та натертим на маленькій тертці сиром. Попри те, що до пасти з морепродуктами за традиційними рецептами не додають сири, цей інгредієнт чудово збалансує смак страви.
Раніше ми писали про те, як приготувати курячі стегенця в медово-імбирному соусі за рецептом від Ектора.
Крім цього, розповідали, як готувати печеню з качиними серцями та овочами.