При слові "пахлава" моментально відчуваєте медовий аромат і хочете перенестися в тепло на море? Поїхати на відпочинок буде більш затратно, тому краще приготувати самостійно пахлаву!
Вона точно подарує вам відчуття відпустки та безтурботності.
Рецептом медової пахлави ділиться Євген Клопотенко на своєму YouTube-каналі.
Для приготування пахлави вам знадобиться:
Для солодкого сиропу візьміть:
Тісто філо краще придбати в магазині заради економії часу, а під час роботи з ним важливо постійно тримати його під вологим рушником. Інакше воно дуже швидко засохне та трісне.
У сотейнику розтопіть 200 грамів вершкового масла, ним ми будемо змащувати листи тіста філо. Для сиропу в сотейнику з'єднайте 200 грамів цукру і 200 мл води.
Додайте до суміші з водою 200 грамів меду та влийте сік лимона або вкиньте цедру. Тепер час для спецій: по черзі додайте корицю, кардамон і гвоздику. Варіть сироп 7-8 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуйте до розчинення цукру.
Дочекайтесь появи великих бульбашок і зніміть з вогню, дайте охолонути. Перебийте в дрібну крихту волоські горіхи. Змішайте їх із корицею та сіллю.
Формуємо нашу майбутню пахлаву. На деко, змащене невеликою кількістю розтопленого масла, викладіть шар тіста. Лист тіста змастіть вершковим маслом, викладіть наступний шар, і так 3 шари. На третій викладіть половину горіхів, і так далі.
Наріжте листи спочатку на поздовжні смужки, а потім ромбиками. Запікайте пахлаву 25 хвилин за температури 180 градусів. Полийте готову пахлаву сиропом. Дайте їй охолонути та просочитися соусом хоча б 2 години.
Любите салат Олів'є? Приготуйте його за оригінальним ресторанним рецептом!
Ми також розповідали, як приготувати найсмачнішу малосольну рибу. Потрібен секретний інгредієнт.