Проста їжа може бути дуже смачною, а також дасть вам силу та здоров'я. Для правильного харчування не обов'язково їсти авокадо і лосось і насіння чіа. Наприклад, оселедець та відварена картопля є українськими суперфудами.
Про колосальну користь цих продуктів розповіла на Facebook нутріціолог Оксана Скиталінська.
За словами експерта, шведи мають прислів'я: "Оселедець на столі - лікар в стороні". І це цілком відповідає правді.
Скиталінська рекомендує брати зварену "в мундирі" картоплину, не гарячу, а охолоджену до кімнатної температури, її потрібно розрізати, а поруч покласти шматок жирної скумбрії або оселедця. І доповнити страву салатом зі свіжої чи квашеної капусти. І на десерт – чорні ягоди та чорна кава.
Оселедець або скумбрія. Це легкозасвоюваний білок, таурин, що дає енергію, запобігає злипанню тромбоцитів, бере участь в утворенні жовчі, сприяє синтезу нейронів. А також омега-3 жири, холін - мають антисклеротичну дію; містять йод, що сприяє виробленню гормонів щитовидної залози.
Приклад корисного прийому їжі (фото: facebook.com/O.Skytalinska)
Капуста – джерело сульфонарану та індол-3-карбінолу – ці речовини сприяють нормальному циклу всіх фаз детоксикації печінки, мають протизапальний та антираковий ефекти, живлять корисну мікрофлору. Буряк і морква – це каротиноїди, бетаїн та багато інших цінних речовин.
Ягоди - це поліфеноли в чистому вигляді. А з кавою – подвійні поліфеноли.
Нагадаємо, що до цього Скиталінська розповіла, як правильно харчуватися у пост.
Раніше ми писали, що нутриціолог назвала овоч, який обов'язково треба їсти.