Деякі з вас можуть здригнутися від думки про те, щоб пити розсіл з банки з огірками. Однак ті, хто його куштував, знають, що це не лише смачно, а й дуже корисно. Огірки в процесі бродіння змінюють свій хімічний склад, завдяки сквашуванню вони отримують багато молочної кислоти, що впливає на наш організм, а також безліч вітамінів та мікроелементів.
Огірковий розсіл дуже корисний і його слід пити регулярно, пише польський ресурс Przyslijprzepi.
Сквашування - чудовий спосіб продовжити термін зберігання овочів. Солоні огірки також славляться своїми оздоровчими властивостями, тому їсти їх варто якнайчастіше.
Відмінна новина полягає в тому, що вживати можна не тільки овочі, а й сік, що виходить у процесі бродіння.
Вода із солоних огірків багата на вітамін С і її регулярне вживання зміцнює наш імунітет, що особливо важливо восени та взимку, коли організм ослаблений.
Крім того, в розсолі є вітамін А, вітаміни групи В та вітамін Е, а також магній, натрій, цинк, фосфор, калій та кальцій.
Також там містяться молочнокислі бактерії, що регулюють роботу травного тракту. Регулярне вживання розсолу (1 склянка на день) позитивно впливає на:
Соління також рекомендуються людям, які страждають на похмілля. Розсіл з-під квашених огірків містить вітаміни та мікроелементи, які в результаті вживання великої кількості алкоголю вимиваються з організму, а їх недолік викликає неприємні відчуття.
Обережності слід дотримуватись людям з підвищеним артеріальним тиском та захворюваннями нирок. У квашених огірках міститься багато натрію, а це небажано при перелічених вище захворюваннях.
Також людям з виразковою хворобою краще не їсти квашені огірки та не пити розсіл.
Також ми раніше писали, яким напоєм не можна запивати вечерю.