Влітку усі люблять їсти кукурудзу, адже вона містить багато корисних вітамінів. Таку злакову культуру потрібно включити в раціон, щоб покращити стан організму.
Про це пише Eat this, not that!
У кукурудзі міститься багато вітамінів групи B, Е, А, РР, які дуже корисні для жінок, позитивно впливають на стан волосся та шкіри. Також допомагають впоратися з депресією.
Кукурудза містить калій, який допомагає знизити рівень артеріального тиску, зміцнити кістки та запобігати утворенню каменів у нирках.
Організм забезпечується комбінацією вітаміну В6 і магнію, які є в кукурудзі, особливо у молодій.
У кукурудзі містяться сполуки лютеїн та зеаксантин, які надають їй насичений колір і мають вирішальне значення для здоров'я очей та зору. Зокрема, сполуки допомагають при вікових проблемах, таких як катаракта.
У попкорні міститься високий вміст клітковини та мало калорій. Це низькокалорійна закуска, яка надовго дає відчуття ситості.
Найчастіше вживання кукурудзи відбувається в вареному вигляді, але при термічній обробці багато корисних речовин руйнуються, тому в підсумку виходить менш корисна страва.
У вареному продукті в повному складі зберігаються білки, оболонка зерен, а також вітаміни групи B, що позитивно позначається на обміні речовин, омолодженні організму, а також на позбавленні від нервового розладу, стресів і депресивного стану.
Людям із зайвою вагою варто відмовитися від частого вживання цих ласощів. Також не рекомендується їсти кукурудзу людям з виразкою шлунка, при поганому згортанні крові та схильності до алергічних реакцій.
Раніше ми повідомляли, скільки качанів кукурудзи можна з'їсти за один раз.
Також ми писали, як приготувати кукурудзу в мікрохвильовці всього за чотири хвилини.