Чавунна сковорідка сильно вбирає запахи їжі. Також вона може прослужити вам усе життя. Про те, є деякі продукти, які краще уникати на ній готувати.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Real Simple.
Це улюблена страва багатьох людей. Стейки з тунця ідеально підходять для обсмажування і витримують високу температуру.
Однак, ніжні види риби, такі як камбала, тріска і навіть лосось, найімовірніше, прилипнуть до сковороди. Після приготування сковорідку доведеться ретельно очищати.
Інакше наступна страва може набути рибного смаку.
Чавунна сковорода неймовірно пориста, тому яйця - це найгірше, що можна на ній приготувати. Ймовірно, вони приготуються нерівномірно та ще й ви витратите весь ранок, зішкрібаючи рештки яєць із дна сковороди.
Хоча велика пательня виглядає ідеальною для приготування фруктового пирога або сирної запіканки, але важливо переконатися, що її ретельно очищено від попередньої страви. Тільки після цього її можна використовувати для приготування десерту.
Чавунні сковорідки та кислі продукти категорично несумісні. Під час приготування томатного соусу, тушкованого у вині м'яса варто взяти посуд із нержавійки.
Експерти застерігають, що кислі продукти вступають у хімічну реакцію з чавуном, унаслідок чого ваша страва може отримати неприємний присмак. До того ж це шкідливо для здоров'я.
Важливо пам'ятати, те якщо до сковороди нічого не прилипне під час приготування, не означає, що вона не вбере аромати їжі.
Страви з насиченим запахом краще готувати в іншому посуді.
Попри примхливість у догляді чавунна сковорода все ж таки дуже надійна річ. Варто один раз зробити правильне придбання. Під час купівлі варто дотримуватись таких рекомендацій:
Раніше ми повідомляли, як очистити сковороду від нагару всередині та зовні.
Також читайте, що не можна готувати на сковорідці з антипригарним покриттям, щоб не пошкодити її.