Ось які помилки під час приготування овочевого салату роблять усі: смак буде іншим
Овочевий салат - це класична страва будь-якого столу. Однак інколи салат виходить не таким смачним, як хотілося б. Все через помилки, які люди можуть допускати під час його приготування.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Odzywianie.wprost.
Поширені помилки
Овочевий салат - це смачне поєднання різних овочів. Заправляються такі салати майонезом або натуральним йогуртом.
При приготуванні овочевого салату варто дотримуватися кількох правил, і ви самі переконаєтеся, що він буде набагато смачнішим. Серед помилок, фахівці виділили такі:
- занадто дрібно або товсто нарізані овочі - це впливає на текстуру салату. Важливо, щоб овочі були нарізані шматочками однакового розміру. Якщо вони занадто тонкі, їх текстура буде менш помітною або навіть "кашоподібною". А занадто товсті шматочки овочів виглядають не апетитно
- недостатня кількість заправки - це зробить салат сухим, тоді як надмірна кількість може перекрити смак овочів. Важливо, щоб кількість соусу відповідала кількості овочів
- мала кількість приправ у салаті. Відсутність спецій або економія при додаванні солі і перцю може зробити салат просто несмачним
- невідповідні пропорції інгредієнтів - важливо дотримати баланс між різними інгредієнтами салату, наприклад, картоплею, морквою або горохом. Невідповідне співвідношення кількості продуктів може порушити кінцевий смак і зовнішній вигляд страви
Додамо, що найкращим м'ясом для салату вважається ковбаса, і багато додають її вже не тільки в олів'є, але і в інші салати, де серед інгредієнтів зазначена варена курка. Чимало людей вважають, що між відварним філе і вареною ковбасою немає практично ніякої різниці і сильно помиляються.
Додавати в салат ковбасу, а також смажені або мариновані овочі не можна! Кращими компонентами салату є здорові джерела білку - боби, яйця, курка, риба.
Скільки можна зберігати овочевий салат
Для овочевого салату можна використовувати домашній майонез - та страва буде ще смачніша. Таке блюдо необхідно зберігати в холодильнику.
Пам'ятайте, однак, що салат не повинен зберігатися занадто довго. Він придатний для короткочасного споживання - протягом 3-4 днів. Після закінчення цього часу ви повинні просто викинути його, оскільки він може бути шкідливим для вас.
Якщо ви помітили будь-які зміни у зовнішньому вигляді, запаху або смаку, краще не ризикуйте і більше не їжте його.
Раніше ми повідомляли про три варіанти бюджетних салатів на святковий стіл.
Також ми писали, який салат складе вагому конкуренцію "шубі".