Частою під час варіння яєць тріскається шкарлупа. Це може виникати через ряд простих помилок. Тому варто дотримуватись простих порад.
Про це пише SantePlus.
Якщо яйця занадто рано опустити в киплячу воду, вони стикаються одне з одним і зазнають теплових ударів. В результат їх шкаралупа тріскається, а м’якоть розтікається по всій каструлі з водою.
Необхідно дістати яйця з холодильника за 30 хвилин і починати варити в холодній воді.
Товщина шкаралупи також є одним з найбільш важливих факторів. Завжди купуйте якісні яйця, адже якщо курка неправильно харчувалася, то крім дуже тонкої шкаралупи воно буде мати малу кількість корисних речовин в своєму складі.
Загалом існує 3 способу варіння:
Щоб отримати яйця некруто, потрібно покласти продукт в каструлю і залити його холодною водою. Найбільш оптимальною буде вода кімнатної температури або злегка тепла.
Далі потрібно дочекатись, коли вода закипить. Якщо ви хочете, щоб жовток залишився повністю рідким, а білок повністю зварився, то знадобиться близько 4 хвилин. Для створення напіврідкого жовтка - 3.
Однак найчастіше яйця варять саме круто. Зазвичай їх використовуються для додавання в салати, суп і для закусок.
Для варіння яєць круто потрібно спочатку дочекатися закипання води і лише після цього слід зменшити вогонь. Варити їх потрібно протягом 7 хвилин.
Яйця в мішечок мають особливість в тому, що при напіврідкому жовтку білок в процесі варіння має стати абсолютно твердим. На їх приготування знадобиться всього близько 5 хвилин.
Раніше ми повідомляли, як яйця насправді впливають на людину.
Також ми писали, як приготувати яйце пашот без варіння та оцту.