ua en ru

Ось як потрібно заморожувати полуницю, щоб вона не втрачала смак. Три найкращі способи

Ось як потрібно заморожувати полуницю, щоб вона не втрачала смак. Три найкращі способи Як найкраще морозити полуницю (фото: Freepik)
Автор: Styler

Настав пік сезону полуниці, а це означає, що саме зараз найкраще її заготовляти на зиму. Найпростіший спосіб, звичайно ж, це заморожування. Але навіть тут треба знати певні секрети, які допоможуть зберегти максимум смаку та користі у ягодах.

Про те, як найкраще заморожувати полуницю, розповіла кулінарний блогер Anny Cooking в Instagram.

Як підготувати полуницю до заморозки

Для заготівлі підходять тільки стиглі непошкоджені плоди. Тому ретельно перегляньте полуницю й виберіть найкращі ягоди для заморозки. Обов'язково відділіть плодоніжку, а тоді добре помийте плоди.

У жодному разі не можна заморожувати немиту полуницю, оскільки на ній можуть бути спори плісняви, грибок чи навіть личинки комах.

У полуничному пюре

Велику полуницю викладіть у контейнери, іншу частину полуниці збийте в пюре, протріть через сито від кісточок, залийте полуничним пюре цілу полуницю, накрийте кришкою і заморозьте.

Шматочками у цукрі

Цей варіант підходить для приготування начинок для пирогів/вареників/галети/кексів. Кожну полуницю розділіть на 2-3 шматочки, викладіть шар в контейнер, присипте зверху цукром і так декілька шарів. Заморозьте.

Цілою

Покладіть рушничок на дошку чи найменшу полицю в холодильнику, на нього розкладіть миту полуницю. Заморозьте, а тоді розфасуйте по порційних пакетах. Рушник потім легко відпирається від полуниці - просто залийте його окропом.