ua en ru

Ось на чому приготувати пиріжки, щоб вони були м'якими та апетитними: цей інгредієнт точно здивує

Ось на чому приготувати пиріжки, щоб вони були м'якими та апетитними: цей інгредієнт точно здивує Як зробити м'які пиріжки (flickr)

Домашні пиріжки виходять дуже пишні, м'які та апетитні. Вони точно сподобаються усій родині. Однак, важливо правильно приготувати тісто, щоб вони були ніжними.

Рецептом поділились на кулінарній сторінці yout_kitchen в Instagram.

Якщо раніше для приготування тіста обирали кефір або сироватку, то цього разу варто спробувати додати майонез.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • тепла вода - 2 склянки ;
  • пресовані дріжджі - 50 г або 1 ст.л.сухих (з гіркою);
  • цукор - 3 ст.л.;
  • сіль - 0,5 ч.л.;
  • майонез - 100 г ;
  • борошно - 4 склянки;
  • олія (для смаження).

Для начинки потрібно підготувати:

  • картопля з цибулею;
  • яблука з цукром.

Легкий спосіб приготування:

Спочатку у теплій воді потрібно розвести дріжджі, додати цукор, сіль та майонез. Все це необхідно перемішати і потроху всипати борошно, вимішуючи тісто. Далі тісто накрити рушником та поставити в тепле місце на 1 годину.

Для солоної начинки відварити картоплю, розім'яти в пюре та додати обсмажену цибулю.

Щоб зробити солодку начинку, яблука наріжте мілко та перемішайте з цукром.

Тісто поділіть на шматочки, сформуйте кружечки, всередину викладіть начинку та ліпіть пиріжки.

В кінці викладіть їх на розігріту сковорідку та смажте з кожної сторони до рум‘яного кольору.