Недосвідчені кулінари часто допускаються помилки при приготуванні здавалося би простої страви - супу. Через це наваристий прозорий бульйон наступного дня застигає, перетворюючись майже на холодець.
Як не допустити цього - читайте нижче в матеріалі Styler.
Як кажуть експерти, відбувається так через одну помилку. Щоб її не повторювати, не потрібно кардинально змінювати рецептуру чи кидати в каструлю якийсь "секретний інгредієнт".
Але потрібно врахувати один нюанс, який перетворює першу страву на желе. Він пов'язаний з кількістю кісток.
Якщо суп загуснув наступного дня, найімовірніше, до страви було додано дуже багато кісток. Вони виділили велику кількість колагену, що призвело до такого результату.
Ні, такий суп цілком їстівний, адже "желе" достатньо розігріти, щоб воно знову набуло рідкої форми. Але в холодильнику страва знову застигне.
Наступного разу краще додати менше кісток та трохи більше води. Бульйон вийде менш наваристим, зате не перетвориться на холодець.
Раніше ми писали, чи потрібно насправді їсти суп і що буде, якщо від нього відмовитися взагалі.
Також читайте, на якій олії краще не смажити.