Одеський шеф-кухар Андрій Величко поділився рецептом вітамінного салату із запеченого буряка й грецького йогурту. Така страва швидка у приготуванні та ще й надзвичайно смачна.
Рецепт кулінарний блогер опублікував у Facebook.
"Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже вдалого салату із запеченим або відвареним буряком. З одного боку він простий у приготуванні, а з іншого боку - з дуже гармонійним та вдалим смаком. Адже поєднання солодких буряків і в міру кислого йогурту, та ще й з ароматом трав і з хрумкою текстурою - гарантовано смачно", - написав кулінар.
Інгредієнти для салату на 4 порції:
Для заправки
Як приготувати:
Підготуйте буряки. Це найдовший, але дуже легкий крок. Відваріть або запечіть буряк. Якщо нема часу на це, то можна купити в магазині уже готовий буряк у вакуумній упаковці.
Очистьте плід і наріжте невеликими трикутниками завбільшки 3-4 см
Приготуйте заправку. Універсальна медово-гірчична добре смакує у багатьох салатах. У мисці змішайте всі інгредієнти, крім оливкової олії. До речі, її можна замінити на ароматну олію, конопляну олію або олію виноградних кісточок. Вінчиком швидко розмішайте гірчицю з медом і оцтом і поступово вливайте олію тонкою цівкою.
Посоліть і поперчіть за смаком. Має вийти збалансована, кисло-солодка заправка з гірчичною ноткою.
На широку плоску тарілку викладіть нарізаний буряк. Злегка посоліть і скропіть оливковою олією. Полийте медово-гірчичною заправкою.
Зверху в кількох місцях викладіть нейтральний йогурт. Посипте страву підсушеними та подрібненими волоськими горіхами та листям свіжої ароматної зелені.
Смачного!
Нещодавно ми ділились рецептом пісного супу із сушених грибів.
Читайте також про те, як приготувати буряковий квас для борщу за старовинним рецептом.