Здавалося б, овочі та фрукти входять до списку найкорисніших продуктів у раціоні людини, адже вони збагачують організм вітамінами та мікроелементами. Однак деяким людям краще відмовитись від їх вживання.
Про це розповіла нутриціолог Віра Курин в Instagram.
Основна проблема у фруктах - високий зміст фруктози.
Нутриціолог каже, що організм людини пристосований до вживання фруктози у невеликих кількостях.
В результаті кількість фруктози, яку людина з'їла за день, виходить за межі норми і становить 85-100 г, то може виникнути інсулінорезистентність, діабет та ожиріння.
Від великої кількості з'їденої фруктози організм починає працювати понад свої можливості, що призводить до серйозних захворювань.
Експерт розповіла, що людям з деякими хворобами варто зменшити або виключити споживання фруктів з високим вмістом фруктози. Серед них:
За словами нутриціолога, у 100 г продукту така кількість фруктози:
Раніше ми повідомляли, які фрукти і овочі не потрібно чистити.
Також ми писали, що можна зробити зі шкірок фруктів та овочів.