Усі хоча б раз у житті чули фразу: "Злий, бо голодний". Поганий настрій часто списують на голод чи виснаження. Багато хто у такій ситуації ласує солодким, щоб підвищити рівень енергії.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку нутриціолога Віри Курин.
За словами експерта, що колись, якщо вона не перекушувала всього кілька годин, у неї виникав такий стан:
"Поки я не дізналася, що цей стан не норма і не розібралася з цим. Зараз навіть якщо я голодна, я не їла 4-5-6 годин, у мене всього перерахованого вище не буде. Буде лише природний стан голоду, і бажання поїсти не солодкої, а поживної ситної їжі", - йдеться у повідомленні.
Такий стан називається гіпоглікемія.
Різке падіння рівня цукру крові відбувається тоді, коли раніше відбулося різке підвищення рівня цукру крові (гіперглікемія).
Навіть якщо ви правильно харчуєтесь, не курите та не п'єте, то ви можете мати інсулінорезистентність. В крайньому разі такий стан може призвести до цукрового діабету другого типу.
Ось що робить інсулінорезистентність з організмом людини:
У кожної людини індивідуальне відчуття голоду та насиченості. Тому потрібно досліджувати власне відчуття голоду та не допускати негативних відчуттів. Для цього можна робити невеликі перекуси.
Швидкі вуглеводи швидко потрапляють у кров і різко підвищують рівень глюкози. За ним виділяється інсулін, що знижує рівень глюкози.
Раніше ми повідомляли, які продукти категорично не можна їсти на голодний шлунок.
Також читайте, що не можна їсти ввечері, щоб не снились жахіття.