Люди, які дотримуються здорового способу життя, майже не вживають магазинних соусів. Щоб раціон був різноманітним, варто знати, чим можна замінити соуси.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Instagram-сторінку нутриціолога Оксани Шатрової.
Частою проблемою під час схуднення є високий вміст жирів в раціоні. Багато людей люблять запекти м’ясо в солодкому соусі, крем-суп з вершками та з'їсти дієтичний салат з 5 ст. л. олії. Саме там і ховаються зайві калорії.
Нутриціолог радить замінити соуси на такі продукти:
Найкорисніші соуси:
Не варто піддаватися маркетинговій рекламі "без жиру". У знежирені та низькокалорійні приправи часто додають додатковий цукор або сіль, щоб компенсувати смак.
Майонез містить більше калорій і насичених жирів. Продукт є одним з найсильніших підсилювачів смаку. Харчові рецептори так звикають до нього, що перестають сприймати їжу без добавки цього соусу і насолоджуватися її природним смаком. Виникає шкідлива звичка додавати майонез в будь-яку несолодку їжу, і з цим важко боротися.
Основна проблема майонезу у його калорійності, на 100 г - в середньому 680 ккал.
Друга велика проблема - надмірна кількість солі (635 мг на 100 г). Тоді як добова норма - не більше 15 г, яка включає абсолютно весь натрій хлор з усіх продуктів, що ми вживаємо.
Раніше ми повідомляли, чи потрібно зберігати соєвий соус в холодильнику.
Також ми писали, як приготувати ароматний томатний соус на зиму.