Нутриціолог назвала 10 українських суперфудів, які варто включити до раціону
Суперфудами називають продукти, які мають високий вміст поживних речовин, вітамінів та мікроелементів і є унікальними за своїми властивостями. Однак, багато таких продуктів, знайомі українцям ще з дитинства.
Про це повідомила нутриціолог Людмила Матішинець в Instagram.
Чи справді суперфуди корисні
За її словами, коли мова заходить про суперфуди - джерела корисних речовин в максимальній їх концентрації, то всі чомусь думають про закордонні продукти натурального походження.
Експерти стверджують, що суперфуд - це така сама їжа, яка містить дещо вищу концентрацію якогось мікроелемента, ніж інші продукти. Тому, щоб отримати максимальну користь, слід скласти збалансований режим харчування, в якому знайдеться місце звичайним продуктам і суперфудам.
Корисні продукти
Однак, є 10 українки продуктів та овочів, які мають багато корисних елементів. До списку нутриціолог віднесла:
- Гарбуз;
- Квашена капуста;
- Буряк;
- Насіння льону;
- Волоські горіхи;
- Чорниця;
- Шипшина;
- Вишня;
- Сало;
- Зелень (петрушка, кріп, і т.д.).
Нутриціолог додала, що звичні для щоденного споживання українця продукти є джерелом речовин, що захищають від онкопатології. До того ж вони абсолютно доступні і добре засвоюються.
Раніше ми повідомляли, які продукти утилізувати після відключення холодильника.
Також ми писали, коли потрібно приймати калину і кому її категорично не можна вживати.