ua en ru

Нутриціолог назвала 10 українських суперфудів, які варто включити до раціону

Нутриціолог назвала 10 українських суперфудів, які варто включити до раціону Які українські продукти мають багато користі (freepik)

Суперфудами називають продукти, які мають високий вміст поживних речовин, вітамінів та мікроелементів і є унікальними за своїми властивостями. Однак, багато таких продуктів, знайомі українцям ще з дитинства.

Про це повідомила нутриціолог Людмила Матішинець в Instagram.

Чи справді суперфуди корисні

За її словами, коли мова заходить про суперфуди - джерела корисних речовин в максимальній їх концентрації, то всі чомусь думають про закордонні продукти натурального походження.

Експерти стверджують, що суперфуд - це така сама їжа, яка містить дещо вищу концентрацію якогось мікроелемента, ніж інші продукти. Тому, щоб отримати максимальну користь, слід скласти збалансований режим харчування, в якому знайдеться місце звичайним продуктам і суперфудам.

Корисні продукти

Однак, є 10 українки продуктів та овочів, які мають багато корисних елементів. До списку нутриціолог віднесла:

  • Гарбуз;
  • Квашена капуста;
  • Буряк;
  • Насіння льону;
  • Волоські горіхи;
  • Чорниця;
  • Шипшина;
  • Вишня;
  • Сало;
  • Зелень (петрушка, кріп, і т.д.).

Нутриціолог додала, що звичні для щоденного споживання українця продукти є джерелом речовин, що захищають від онкопатології. До того ж вони абсолютно доступні і добре засвоюються.