Янтики з сиром і м'ясом: рецепт смачної кримськотатарської закуски
Янтики кримськотатарської кухні дуже нагадують чебуреки. Однак страви відрізняються за методом приготування - янтики смажаться на сухій пательні, а не в олії.
Про те, як готувати янтики з сиром і м'ясом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Всесвіт Рецептів".
Що потрібно для янтиків
Для того, щоб приготувати кримськотатарські янтики, треба ці продукти:
- вода (тепла) - 250 мл;
- фарш - 200 г;
- борошно - 500 г;
- цибуля - 1 шт.;
- олія - 2 ст. л.;
- сир - 100 г;
- сіль - 0,5 ч. л.;
- перець - 0,25 ч. л.;
Як готувати янтики
Спочатку у теплій воді необхідно розчинити сіль, а також влити олію. Вода має бути дуже тепла, проте не гаряча.
В глибоку миску просійте борошно, а потім обережно влийте воду з олією. Ретельно вимішайте тісто за допомогою силіконової лопатки.
Зазвичай процес вимішування займає близько 5 хвилин. Готове тісто має бути досить щільним, проте водночас еластичним.
Вимішане тісто покладіть в миску, накрийте рушником та відставте на 30 хвилин. За цей час приготуйте начинку. Почистьте і наріжте цибулю на маленькі кубики. Після цього цибулю необхідно ретельно перемішати з фаршем.
Додайте сіль та перець до смаку, а також трохи холодної води. Це рекомендують робити, щоб фарш був більш соковитим.
Сир потрібно натерти на великій терці. Вид сиру та його кількість слід обирати відповідно до смакових вподобань - хоча радять використовувати сулугуні.
Тісто потрібно розділити на 10 частин. Кожен шматочок потрібно розкачати на тонкий круглий пласт діаметром 20 см.
Тісто для янтиків треба розділити на однакові частини (скриншот / Всесвіт Рецептів)
На одну половину майбутнього янтика викладіть 2 ст. л. начинки - м'яса або сиру. Складіть янтик навпіл, щоб начинка була всередині. Зробити хвилеподібні краї закуски можна за допомогою тарілки.
Смажити янтики потрібно на сухій пательні, до золотистого кольору з кожного боку. Готові янтики можна намастити вершковим маслом.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати польський суп журек.
А також розповідали, як готувати шурпу - густий суп з країн Сходу.