ua en ru

Ніжний та неймовірно смачний домашній зефір: ви точно забудете про покупний!

Ніжний та неймовірно смачний домашній зефір: ви точно забудете про покупний! Як зробити смачний домашній зефір (фото: facebook.com)

Приготувати смачний, ніжний та повітряний зефір можна самостійно. Вам знадобиться зовсім небагато часу та інгредієнтів.

Як зробити домашній зефір вдома самостійно, розповіли у La Torta на сторінці у Facebook.

Складові:

  • Пюре малини (полуниці або інших ягід) - 130 мл
  • Вода – 40 мл
  • Агар-агар - 6 г
  • Цукор - 130 г
  • Сироп глюкози – 30 г

Для меренги:

  • Білок - 40 г
  • Цукор - 50 г

Спосіб приготування:

Фруктове пюре налийте в сотейник, додайте воду, цукор, сироп глюкози та агар-агар. Поставте на вогонь і варіть доти, доки не з'являться бульбашки. Постійно помішуйте. Потім прокип'ятіть.

Для меренги збийте білок із цукром до білої густої піни. Готовий сироп наливайте поступово в меренгу, а потім ретельно ще раз збийте. Готову суміш складіть у кондитерський мішок із насадкою "зірка".

Застеліть лист пергаментним папером і акуратно з кондитерського мішка видавлюйте масу у формі зефіру. Дайте трохи постояти. Потім можна поєднати дві половинки між собою і трохи натиснути, щоб вони з'єдналися.

Посипати готовий зефір можна цукровою пудрою – до смаку. Для приготування зефіру можна використовувати будь-які фрукти – але у вигляді пюре. Для яблучного зефіру пюре можна зробити зі свіжих яблук.

До речі, ще одним рецептом домашнього зефіру поділилася кулінарка Лілія Цвіт.

Пропонуємо вашій увазі і його.