Багато хто з нас любить запікати рибу, зокрема скумбрію. Як зробити так, щоб цей продукт приносив користь здоров'ю, а не шкоду, а смак радував рецептори?
Експерт із харчування Наталія Мазурик у Telegram розповіла, що не потрібно робити зі скумбрією перед запіканням.
Так, експерт настійно не рекомендує поливати скумбрію олією перед запіканням у духовці.
Справа в тому, що в цій рибі містяться жири Омега-3. Якщо ви з'їсте половину скумбрії – ви вже поповните денну норму цього елемента. А якщо ви поливаєте олією рибу, ви додаєте жири Омега-6.
"Скумбрія теж має жиророзчинні вітаміни, тому додаткові жири їй не потрібні", - повідомила Наталія.
Якщо ви любите поливати рибу маслом, то беріть оливкове. У ньому містяться жири Омега-9 і вони впливають на баланс Омега-3.
Експерт зазначила, що без олії риба також чудово запікається.
Скумбрію рекомендують включати до раціону тим, хто має серцево-судинні патології, страждає від атеросклерозу, гіпертонії, проблем зі зсіданням крові. У м'ясі скумбрії, як і в інших видах цього продукту, є фтор, фосфор і Омега-3. Вони мають потужні антиоксидантні та антиканцерогенні властивості.
Нагадаємо, до цього лікарка розповіла, чи потрібно обов'язково їсти супи.
Читайте також, нутріціолог розповіла, які овочі не можна варити та смажити.