Картопля - це улюблений та популярний в українців овоч, який люблять практично всі. Зазвичай коренеплоди кладуть у холодильник, але чи це правильно?
Де найкраще зберігати картоплю, і який овоч не можна класти поруч, повідомляє РБК-Україна (проект Styler), посилаючись на Express.
Для досягнення найкращих результатів зберігайте картоплю в прохолодному темному місці, наприклад, у коморі.
"Нема потреби зберігати картоплю в холодильнику, і ніколи не слід класти її в морозилку, оскільки це призведе до того, що вона стане м'якою", - рекомендують експерти.
Вам ніколи не слід зберігати картоплю та цибулю разом, особливо якщо ви хочете, щоб овочі довго пролежали.
Це пов'язано з тим, що цибуля виділяє газ етилен, який прискорює процес дозрівання й означає, що при сумісному зберіганні вона може перезріти і передчасно зіпсуватися.
Картопля також містить велику кількість вологи, через що цибуля може стати негерметичною і розрідженою.
Ба більше, коренеплід слід зберігати окремо від інших продуктів, що містять велику кількість етилену, включаючи яблука, банани та помідори.
Тому експерт радить насамперед зберігати картоплю в сухому, добре провітрюваному приміщенні та уникати його зберігання в закритих герметичних контейнерах, тому що йому потрібне повітря для циркуляції навколо нього та підтримки рівня вологості.
А мити картоплю потрібно лише перед використанням. Важливо зберігати овоч у темному місці, тому що підвищена дія світла може призвести до того, що він позеленіє і стане гірким.
До речі, названо місце, де ніколи не варто зберігати яйця.
А також читайте, де зберігати цибулю та часник.