Ніхто не очікував почути. Їжа, яку обожнює та радить Біл Гейтс
Біл Гейтс, засновник Windows, здобув свою популярність протягом багатьох років, будучи одним із найбагатших людей у світі. Однак не все в його житті - цифровий світ. У харчовій сфері американець здивував усіх, оцінивши незвичайний продукт, який має значну поживну цінність.
Яку саме їжу радить Біл Гейтс всім, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Marca.
Що любить з їжі Біл Гейтс
У свій щоденний раціон Білл Гейтс включає фоніо, досить поширену в Західній Африці крупу.
З того ж роду, що й просо, зі смаком, схожим на смак горіхів, ця культура є основною їжею багатьох країн африканського континенту.
Особливістю цього продукту є те, що він містить більше вітамінів і мінералів, ніж інші альтернативи, такі як рис, а також має низький вміст жиру.
Його можна вживати як у вигляді зерна, так і у вигляді борошна, тому різноманітність приготування вражає. Це також чудовий вибір для веганської дієти.
Так виглядає фоніо (фото: detaly.co.il)
Основна перевага цієї крупи - низька калорійність і висока поживна цінність. У фоніо міститься багато клітковини і заліза, вітамінів групи В, у тому числі й тіаміну, ніацину і рибофлавіну. Ці вітаміни необхідні для зростання, розвитку і функціонування клітин.
При цьому, деякі дослідження стверджують, що саме у фоніо відзначається найвищий вміст кальцію з усіх інших злаків. Завдяки таким поживним властивостям крупа - відмінний варіант для тих, хто не вживає молочні продукти у їжу, для веганів і людей з непереносимістю лактози.
Американець підкреслює, що в умовах зміни клімату у світі ця культура захищена від несприятливих погодних умов завдяки легкодоступності.
Фоніо, за словами Гейтса, "може допомогти нам у боротьбі з недоїданням", особливо серед молодшого сегменту населення.
"Недоїдання - це перша проблема, яку я б вирішив, якби мав чарівну паличку", - сказав магнат, який завжди був відданий соціальним справам.
Серед переваг фоніо покращує стан волосся, шкіри та нігтів, допомагає боротися з анемією або діабетом, запобігає судомам і м’язовим болям, а також сприяє кишковому транзиту.
До речі, вчені назвали найнебезпечніший вид хліба.
Також ми розповідали про 5 найгірших для здоров'я сніданків, до яких ми звикли.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета - надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров'я звернутися до лікаря.