Неймовірна смакота! Рецепт львівського сирника, від якого потече слинка (відео)
![Неймовірна смакота! Рецепт львівського сирника, від якого потече слинка (відео)](https://www.rbc.ua/static/img/1/2/123_158_650x410.jpg)
Львівський сирник - це віковічна класика, яку готують поколіннями. Смак десерту знайомий багатьом, до цього ж готується нескладно.
Рецептом дуже смачного львівського сирника поділилась кулінарна блогерка Анастасія, відома в Instagram і TikTok під ніком nastya_yizha.
Інгредієнти
Для приготування львівського сирника вам знадобиться:
- сир кисломолочний 5-9% жирності - 500 г
- вершкове масло - 60 г
- манна крупа - 30 г
- яйця - 3 шт.
- цукор - 90 г
- ванільний цукор -10 г
- цедра половини лимона або апельсина
- родзинки - 70 г
- мак - 50 г
- молочний шоколад - 150 г
- олія кокосова чи рослинна - 1 ст. л.
Як готувати
Спочатку родзинки залити гарячою водою на 5 хвилин, після чого злити воду.
Мак залити окропом на 10 хвилин. Потім злити воду, перекласти мак у каструлю, залити гарячою водою та варити на повільному вогні 20 хвилин.
Тим часом сир з яйцями, цукром та розтопленим маслом взбити блендером до однорідності. Потім додати цедру апельсина або лимона та манну крупу, все перемішати.
З маку злити воду через сито. Взбити мак з трьома столовими ложками сирної маси блендером.
В іншій ємності змішати сирну масу з родзинками. Змастити пергамент вершковим маслом, викласти сирну масу з родзинками, потім отриману масу з маком, все розрівняти.
Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 60-70 хвилин. Згодом дати сирнику повністю охолонути, з форми не діставати.
Коли страва охолоне, переверніть верх ногами на дощечку, краще з пергаментом.
Після чого шоколад з олією розтопити на водяній бані та змастити сирник.
Покласти у холодильник до застигання, а краще на всю ніч.
Раніше ми писали про те, як приготувати дуже смачний щербет з мінімуму інгредієнтів.
Також читайте, як готувати неймовірно класні вареники з румбарбаром.